This post is also available in: Engleză

Crant, crant, slurp, crant , yum!  Asta se aude la noi in bucatarie cand mancam la micul dejun granola cu ciocolata. Este un dejun delicios de savurat si foarte usor de pregatit. Nu sunt sigura daca e foarte sanatos cu toata ciocolata adaugata dar daca iti place ciocolata neagra ca mie si zaharul adaugat la minim nu ar trebui sa fie rau. Si toate nucile si semintele si fructele uscate cu siguranta cresc factorul de sanatate. Dar pana la urma meritati un rasfat din cand in cand.

Tot ce aveti nevoie este un castron cu lapte sau iaurt si sunteti gata! Sau luati borcanul cu granola in brate si ciuguliti. Este buna si asa!

homemade-granola-ciocolata-txt

Deci, este un dejun super usor de facut, delicios si sanatos!

homemade-granola-ciocolata-1

Nu rezista prea mult la noi in bucatarie.

homemade-granola-ciocolata

Crant, crant!

homemade granola , cereale cu ciocolata

Ia una! Esti invitat!

Uitati de cerealele cumparate din magazin pline de zahar si alte chimicale. Asa se face granola cu ciocolata in casa! Si aminteste-ti ca poti adauga nucile tale preferate, seminte sau fructele uscate care iti plac, sau ciocolata favorita.

Granola de ciocolata

Ingrediente

500 grame de fulgi de ovaz
100 grame de nuci ( sau amestecul vostru favorit de nuci) tocate grosier
100 grame de fructe uscate ( merisoase, smochine, etc)
2 linguri de unt de cocos topit ( sau un ulei usor fara arome de ex ulei de floarea soarelui)
3 linguri de apa
1 lingura de melasa ( chiar 2 daca va place mai dulce dar ganditi-va si la cat de dulce va fi ciocolata folosita.)
2 linguri cacao
un praf de sare
100 grame de ciocolata topita si racita ( eu am folosit de 74%)
50 de grame de ciocolata tocata

Metoda

Incalziti cuptorul la 100° C . Pregatiti o tava cu hartie de copt.  Intr-un bowl incapator amestecati fulgii de cereale, nucile si fructele uscate. Daca folositi fructe mai mari, tocati-le in bucati mai mici. Adaugati apa, uleiul si melasa. Amestecati usor cu o spatula pana amestecul de granola este umed. Amestecul trebuie sa fie umed pentru a ajuta cacaoa sa adere la el.  Adaugati cacaoa si sarea pana amestecul este acoperit uniform. Raspanditi granola in tava si dati la cuptor. Reduceti temperatura cuptorului ( eu il dau aproape la minim) astfel incat granola sa nu se arda mai ales daca aveti un cuptor cu temperament arzator. Lasati la cuptor pentru o ora si jumatate sau 2 ore dar verificati din cand in cand. Cand este facuta, granola trebuie sa fie uscata si crocanta. Inchideti cuptorul, scoateti tava si lasati granola sa se raceasca.
Cand este rece, amestecati ciocolata topita pana cand granola este imbracata frumos in ciocolata. Intindeti din nou pe tava si lasati la cuptor sa se intareasca. De obicei, eu fac granola de seara pentru a doua zi.
Inainte de a pune in recipiente pentru pastrare, presarati si ciocolata tocata peste amestec.

Si cand toate au fost facute, luati un bol si bucurati-va de granola. Sa aveti o zi ciocolatoasa!

 Asemenea vietii dulci (La dolce vita!), se imparte si se savureaza impreuna cu cei dragi. Caci ce e facut din iubire trebuie sa daruiasca inapoi iubire.