Sunt doua saptamani de cand temperatura nu mai scade sub 40 de grade. Simt fiecare grad în parte de parca ar fi 50. Aerul te frige si este irespirabil si de parca asta nu ar fi de ajuns, trebuie sa îndur vara în orasul asta prafuit, care te copleseste si te apasa.

Si nu cumva sa îmi treaca prin minte sa aprind aragazul! Sau Doamne-fereste, cuptorul! Orice mai mult si mai cald decat o salata mi se pare un chin sa pregatesc. Dar cumva trebuie sa îndulcesc clipele toride si sa ma racoresc. Si un desert mai satisfacator decat îngheţata de ciocolata a lui David Lebovitz nu cred ca exista. Cel puţin pentru cei care se topesc de fericire cand simt gustul amarui de ciocolata într-un desert atat de cremos si de racoritor.


Inghetata de ciocolata

Reteta din The Perfect Scoop de David Lebovitz

Ingrediente:

500 ml smantana dulce
150 gr zahar
21 g cacao
140 g ciocolata amaruie sau semi-dulce taiata (cu cat mai amara cu atat mai bine in cazul meu)
250 ml lapte integral
putina sare
5 galbenusuri mari
jumatate de lingurita de extract de vanilie ( *sau rom )
*nuci prajite

Metoda:

Incalzim 250 ml de smantana impreuna cu cacaoa, amestecand bine cu telul. Cand incepe sa fiarba dam focul mai mic si mai lasam 30 de secunde pe foc, amestecand permanent sa nu se lipeasca. Luam vasul de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucati, amestecand pana aceasta se topeste, apoi adaugam si restul de smantana dulce si omogenizam bine. Turnam compozitia rezultata intr-un castron si lasam deoparte sa se raceasca. Incalzim laptele cu sarea si zaharul pana se topeste acesta apoi turnam compozitia peste galbenusuri. Punem compozitia inapoi in cratita si o gatim la foc mic, amestecand continuu, pana  crema se ingroasa si acopera lingura. Turnam amestecul peste crema de ciocolata, adaugam nucile prajite si curatate de coaja si vanilia (sau rom in cazul meu) si lasam sa se raceasca la temperatura camerei sau intr-o baie de gheata. Punem amestecul la frigider pana se raceste suficient pentru a fi pus in masina de inghetata.
*Am adaugat nuci prajite si rom la inghetata dar puteti experimenta cu orice alte arome. Cred ca o combinatie cu coaja caramelizata de portocale, sau stafide si rom, ar fi de asemenea delicioasa.

 Asemenea vietii dulci (La dolce vita!), se imparte si se savurează impreună cu cei dragi. Caci ce e facut din iubire trebuie sa daruiasca inapoi iubire.