This post is also available in: Engleză

Tiramisu cu fructe de padure imi da senzatia unei ploi racoroase dintr-o zi de primavara in care un vânticel jucaus scutura pomii infloriti si parfumul lor te dezmorteste si te energizeaza. Dansezi in ploaie si te bucuri de fiecare picatura. Aceasta prajitura delicata este o combinatie de gusturi si senzatii, de piscoturi siropoase acoperite de crema pufoasa de mascarpone, insotite de explozii de arome acrisoare de fructe in fiecare muscatura si senzatia racoritoare dupa fiecare inghititura.

Cel mai grozav este ca este o prajitura perfecta pentru zile calduroase caci nu necesita folosirea cuptorului, este rapid de facut si foarte racoroasa!

Tiramisu cu fructe de padure

Ingrediente:

6 galbenusuri
175 grame de zahar
300 ml smantana dulce
2 x 250 gr mascarpone
1 lingurita extract de vanilie
150 ml marsala sau vin dulce
24 piscoturi
350 gr fructe de padure ( sau zmeura, capsuni, etc)
zahar pudra pentru pudrat

Metoda:

Intr-un bol, la bain-marie, amestecati galbenusurile si zaharul pana se albesc, isi dubleaza volumul si capata o consistenta cremoasa. Inlaturati de pe foc si continuati sa amestecati pentru inca un minut. In alt vas bateti smantana, branza mascarpone si vanilia pana se combina si devin asemenea unei creme groase. Incorporati cu grija amestecul de galbenusuri si zahar. Inmuiati jumatate din piscoturi in vin si asezati-le pe fundul unui vas de servit. Turnati jumatate din amestecul de crema si apoi acoperiti cu fructe. Repetati stratul de piscoturi si crema si decorati cu fructele ramase. Acoperiti si raciti pentru cel putin doua ore. Pudrati prajitura cu zahar inainte de servire.

 Asemenea vietii dulci (La dolce vita!), se imparte si se savurează impreună cu cei dragi. Caci ce e facut din iubire trebuie sa daruiasca inapoi iubire.